Biografie

Blues, psychedelica en rock. Geïnspireerd door The Jimi Hendrix Experience en Led Zeppelin, laten The Legs je wanen in de hogere sferen van de 60’s.

Het begon allemaal met de vele (live) jamsessies in het lokale rockcafé. Daar werd de muziek zo goed opgepakt door het publiek, dat het powertrio uit Noordwijk de smaak te pakken kreeg en meer wilden doen dan alleen jammen. Dus schreven ze een aantal nummers die met name door deelname aan de Rob Acda Award een groter publiek bereikten. En zo ontstond The Legs.

Dat de band veel heeft gejamd zie je duidelijk terug in de shows. Ze laten het vaak aan het toeval over door te improviseren en zo verassen ze het publiek telkens weer met hun enorm energieke liveshows. Een show van The Legs is nooit hetzelfde en toch altijd zeer toegankelijk voor een breed publiek.

The Legs heeft al ruim 130 shows op hun naam staan, waaronder in Paradiso, Hedon, Mezz, Gebr. De Nobel en Patronaat. Ook werden er voorprogramma´s verzorgd voor o.a DeWolff en Ten Years After (UK). In oktober 2015 kwam debuut EP ‘House of Horizontal Happiness’ uit, die in eigen beheer is opgenomen in een oude peuterspeelzaal. The Legs brengt dit jaar 2 singles uit en in het voorjaar van 2018 staat het debuut album op de planning.

(Live: The Legs – Liquid Money @ 3voor12 Radio)

Frank Verweijmeren:  Bass, Lead Vocals, Blues Harp
Youri Negenborn:         Drums, Vocals
Kevin Grooff:                   Gitaar, Vocals