Na bijna 28 jaar sluit De Dolle Griet zijn deuren en komt er een einde aan JP’s 40-jarige carrière in de horeca. Begin februari 2022 komt Victor Daniel Hernandez Carapaica er met zijn nieuwe gastrobar MataMata voor in de plaats. Dit is een nieuw eet- en drinkgebeuren, dat ongetwijfeld een aanvulling zal zijn op het veelzijdige horeca-aanbod van Harderwijk.
Victor zorgt voor een unieke gastronomische ervaring voor zijn gasten: de lekkerste Pintxos uit Spaans Baskenland.
JP kijkt terug op een mooie tijd met al zijn gasten en chef-kok René Kraandijk, die veertien jaar bij De Dolle Griet heeft gewerkt. JP zet momenteel zijn horecavak voort in de zorg en zal met veel plezier regelmatig bij Victor langskomen voor een hapje eten. Victor komt uit Caracas, Venezuela, en in afwachting van zijn studie in Engeland, ontstond plotseling zijn liefde voor koken. Hij ging vervolgens werken als chef-kok in Baskenland in Spanje, waar hij werd blootgesteld aan de grootste lokale Pintxos (beter tapas, zoals foodies zouden weten), die hem enorm inspireerden en zijn eigen bereide maaltijden naar nieuwe hoogten tilden. Hij ontmoette Naomi Kuijkhoven uit Harderwijk in Spanje, en samen bedachten ze het concept voor de gastrobar. Een gastrobar is een combinatie tussen een groot café en een restaurant dat geen traditionele tafelopstelling heeft. Je voelt je op je gemak en welkom. Proef en waardeer de voortreffelijke Pinxto-gerechten – met een Zuid-Amerikaanse twist -, zelfgebrouwen ambachtelijk bier en uitzonderlijke wijnen, of je nu jong of oud bent, alleen of in een groep, voor lunch, borrel of avondeten. Bij MataMata doet Victor er alles aan om het zijn bezoekers naar de zin te maken. JP van der Velde (links) toast op Naomi Kuijkhoven en partner Victor Daniel Hernandez Carapaica voor de overname van zijn restaurant en de lancering van hun MataMata gastrobar.