Gratis parkeren in Harderwijk

gratis parkeren in harderwijk

Je kent het wel; je wilt even lekker een dagje shoppen, de toerist uithangen of genieten van het water in Harderwijk. Maar vrijwel overal waar je kunt parkeren moet je betalen. Een dag shoppen of naar het Dolfinarium gaan is al duur genoeg, dus je bent op zoek naar een gratis plek. In dit artikel geef ik je tips met betrekking tot gratis parkeren Harderwijk.

Gratis parkeren Harderwijk

Gratis parkeren in Harderwijk is helaas niet zo makkelijk. Zeker wanneer je midden in de stad wilt zijn is alles betaald parkeren. Bij het station kun je wel gratis parken, maar dit is een blauwe zone wat inhoudt dat je er maar maximaal een uur mag staan. Ook zijn er verschillende hotels waar je gratis kunt parkeren maar, ook door geldt; kort parkeren.

Wil je dus écht gratis parkeren in Harderwijk, dan zou je al gauw buiten de stad moeten gaan kijken. Ergens in een woonwijk parkeren kan natuurlijk, mits de parkeerplaats niet uitsluitend voor vergunninghouders is, maar dan moet je wel een heel stuk lopen voordat je daadwerkelijk in de stad bent. Uiteraard zou je vanaf daar ook het OV kunnen pakken, maar dan moet je alsnog betalen om in de stad te komen. Je zou dan kunnen overwegen alsnog in de stad te parkeren.

Gedeeltelijk gratis parkeren

parkeerplaats harderwijk

Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de stad waar je de eerste twee uur niet hoeft te betalen. Als je een middag gaat shoppen scheelt dat natuurlijk al een hoop, en wanneer je er alleen maar kort bent natuurlijk helemaal! De plekken waar het de eerste twee uur gratis is zijn:

  • Kloosterplein
  • Selhorstweg
  • Parkeergarage Vuldersbrink
  • Westeinde
  • Houtwalgarage

Nadat je de eerste twee uur gratis hebt geparkeerd betaal je het normale tarief. In de binnenstad is dit €2,00 per uur met een max van €9,00 per dag. Dit geldt van maandag tot en met zondag van 08:00 tot 21:00 uur.

Met het OV naar Harderwijk

Geen zin om met de auto te gaan of in Harderwijk duur geparkeerd te staan? Dan kun je natuurlijk altijd nog het Openbaar Vervoer pakken. Afhankelijk van waar je vandaan komt en hoeveel je auto verbruikt, kan dit ook nog eens een hoop schelen. Daarnaast zijn er een paar keer per jaar kortingskaarten verkrijgbaar bij verschillende winkels, zodat je nog goedkoper met de trein kunt reizen!

Het treinstation is goed te bereiken en vanaf het station ben je lopend binnen 15 minuten in de stad. Je kunt er ook voor kiezen de bus te pakken naar de stad; er zijn meerdere busverbindingen die langs de stad rijden.